Ktorá podlaha je vhodná pre alergikov?
Novinky
2022-11-30 18:26:44

Ktorá podlaha je vhodná pre alergikov?

Domov má byť bezpečným miestom pre každého z nás. Máme sa v ňom cítiť bezpečne a zdravo. Preto všetky prvky interiéru vyberáme starostlivo. Toto platí aj v prípade podlahy. Ak je v domácnosti alergik, na výber dbáme omnoho viac.  Prečítajte si, ktoré podlahy sú vhodné pre alergikov.

Drevená podlaha

Drevo je krásny prírodný materiál. A drevená podlaha má neskutočne veľa výhod, jednou z nich je aj to, že je vhodná pre alergikov. 

Okrem benefitov ako kvalita, veľký výber dekorov a príjemný pocit na dotyk pri chôdzi, je drevená podlaha antistatická. Čo znamená, že nepriťahuje prach. Výborná správa pre alergikov.

Pri kúpe drevenej podlahy pre domácnosť s alergikom sa odporúčajú dubové podlahy. Pri exotických drevinách buďte opatrní, môžu obsahovať oleje a alergiu skôr podporovať.

Rôzne typy drevených podláh nájdete aj našom e shope Kvalitné podlahy.

Kompozitná podlaha

Kompozitné podlahy sú výborným riešením pre alergikov. Jednoducho sa udržiavajú a sú antistatické, teda odpudzujú prach. 

Do popredia ich dostávajú aj ich vlastnosti. Sú vodeodolné, príjemné na dotyk a môžete si vybrať z rôznych dizajnov. Vzhľadom na ich vysokú odolnosť ich môžete použiť aj v kuchyni a detskej izbe. Široký výber kompozitných podláh nájdete aj u nás Kompozitné podlahy.

Vinylová podlaha

Vinylové podlahy, rovnako ako kompozitné sú veľmi vhodnou voľbou pre alergikov. Pri vinylovej podlahe si dávajte pozor na kvalitu a zloženie samotnej podlahy. Náš eshop Kvalitné podlahy ponúka aj vinylové podlahy.

Laminátová podlaha

Laminátová podlaha patrí medzi jedny z obľúbených podláh. Dôvodom môže byť aj, že sú jedným z najekonomickejších riešení pre slovenské domácnosti.

V prípade laminátovej podlahy môže byť vhodná aj pre alergikov, ale počítajte s častejšou údržbou. Denno dennému vysávaniu a zmývaniu podlahy sa nevyhnete.  Široký výber laminátových podláh nájdete aj na našom e shope.

Pri zdraví netreba robiť žiadne kompromisy. V prípade alergika v rodine by ste sa mali kobercom a mäkkým typom podláh. Sú síce krásne a viete si vybrať z veľkého množstva dizajnov a variácií, ale pre alergika sú nevhodné. Držia prach, špinu a vlhkosť. Ani najkvalitnejším vysávačom s HEPA filtrom ich nevyčistíte dokonalo. 

Vytvorte svojim blízkym skutočne krásny a zdravý domov. 

Produkty

Blog

Obchodné podmienky